Омлет с тиквички и извара
Добави към моето меню
Кокосовите палачинки се превърнаха едва ли не в хит в бг онлайн пространство. Още не съм ги опитвала. По простата причина, че в Борисовата градина кокосови палми не растат. Но всеки ден в менюто ми има 2 яйца, извара и много сезонни зеленчуци.
Началото на лятото е времето на тиквичките. И така се стигна до този омлет. Вкусен е. насища. И се приготвя за 5 мин
Омлет с тиквички и извара
Продукти:
2 яйца
50 г извара
½ малка настъргана тиквичка
1 скилидка чесън
1 стрък копър
1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
• Тиквичката се настъргва на едро ренде
• Тиган с дебело незалепващо дъно се загрява с 1 с.л олио и се добавя тиквичката. Разбърква се и се добавя нарязана на ситно скилидка чесън. Готвят се около 3 мин
• Яйцата се разбиват с вилица и се смесват с изварата, 1 стрък нарязан копър и се добавят тиквичките
• Сместа се изсипва в тигана и се пече от двете страни