Заведения в Азия със звезда на “Мишлен”
Добави към моето меню
Свикнали сме (от новините), че заведенията, които имат звезда „Мишлен“ са скъпи и луксозни. Оказва се, че в Азия има и улични сергии за храна, които са отличени с тази награда. И прерастват в ресторанти.
Най-евтиното място за ядене, удостоено със звезда на “Мишлен” – улична сергия в сингапурския китайски квартал – ще разшири дейността си, като собственикът Чан Хун Мън ще открие ресторант.
През юли сергия на Чан и още една сергия в Сингапур станаха първите улични места за хранене от този тип, получили звезда на “Мишлен”.
Собственикът на улична сергия за храна със звезда “Мишлен” ще открие ресторант
This photo taken on July 26, 2016 shows Singaporean hawker Chan Hon Meng chopping braised chicken at his Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle stall in Singapore.
Chan is one of two “hawkers” — so-called because many started out as street peddlers — awarded one star by the culinary bible Michelin, when it launched its inaugural Singapore guide in late July. / AFP / ROSLAN RAHMAN / TO GO WITH Lifestyle Singapore food Michelin,FEATURE by Elizabeth Law (Photo credit should read ROSLAN RAHMAN/AFP/Getty Images)
Чан посочи, че новият ресторант, който ще се казва “Хоукър Чан” (Hawker Chan) ще отвори врати в средата на ноември само на 100 метра от сергията му, а той лично ще напътства готвачите.
Чан, който е на 51 години, не планира да спира дейността на сергията и обеща също така, че цената на популярния му ориз с пиле и соев сос ще остане 2 сингапурски долара (1,70 долара).
“Хърсинг кълинари” (Hersing Culinary) съобщи, че е инвестира 1 милион сингапурски долара в новия ресторант.
Компанията по-рано помогна и на Тим Хо Ван, хонконгския ресторант за китайска дим сам (Dim sum) кухня, който преди беше обявен за най-евтиното място за хранене, удостоено със звезда “Мишлен”.
Dim sum – Буквално означава “да докоснеш сърцето си,” представлява разнообразни кнедли, ястия на пара и други вкусотии. Най-добрият дим сум в Китай е в Кантон, където има широка гама от сладки и вкусни ястия, от кюфтета до сладкиши, а най-добрите готвачи на дим сум в Хонконг.
Много от ястията са приготвени или на пара, или пържени. Сред първите ще откриете всичко – от свински ребра на пара и чар сиу бао – хлебчета на пара с печено свинско – до хар гао, прекрасни кнедли със скариди с прозрачна кожа.
Пържените деликатеси включват мини-пролетни рулца и у гок – вид пай с таро.
Десертът е избор междуплодовите пити с яйчен крем, манго и бадемов пудинг.
Храната все така се сервира на масата в кошница за готвене на пара, за да остава топла.
Използвана информация на БТА, която цитира ДПА, допълнена с подробности и снимки