Орехова звезда
Добави към моето меню
Орехова звезда
Рецепта Вера Милева
Още едно изкушение след Празнична пита, много орехово и вкусно
Продукти
1 кг бутер тесто (хилядолистно тесто)
300 г смлени орехи
2 белтъка разбити на сняг
Настъргана кора на 2 мандарини (портокал или лимон)
1 жълтък за намазване
Рецепта за орехова звезда
• Върху хартия за печене се разстила бутер тестото и се изрязва кръг с диаметър 28 см
• Намазва се крем от разбитите белтъци, смлени орехи и настъргана кора от мандарина
• Отгоре се поставя втори кръг от бутер тесто
• След това се срязва и усуква по посочения начин на снимките
• Накрая се намазва с разбит жълтък
• Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса на средна фурна д златисто
• Може да се поръси още топло с пудра захар или да се сиропира когато е студен
1.
2.
3.
4.
5.