Последни Рецепти
Последни Статии

Ориз с гъби и лапад

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Ориз с гъби, лапад и маслини
В сезона на зелените храни, една класическа рецепта за ориз с лапад, с добавени гъби и маслини за повече вкус

Продукти:
1 ч.ч. ориз
250 г гъби
1 връзка зелен лук
2 стръка зелен чесън
300 г (1 връзка) лапад или спанак
50 г маслини
500 мл вода или зеленчуков бульон
Джоджен на вкус
Копър, 1 с.л. нарязан
1 домат или 1 с.л. доматено пюре
2 с.л. олио

Начин на приготвяне:
• Оризът се слага да се свари до готовност
• В тиган се загрява олиото и се добавят нарязаните на филийки гъби да се задушат. Добавя се накрая и нарязаните на ситно зелен лук и чесън
• Към готовата смес се добавя лапада, измит и нарязан на ситно
• Сместа се смесва с ориза и се добавят маслините и домат нарязан на ситно (или 1 с.л. доматено пюре) Разбърква се
• Готвенето може да спре и тук, ястието се овкусява с джоджен (свеж, ако е сух се добавя предварително) копър, магданоз
• При желание може да запечете ястието за 5 мин във фурна или да чукнете върху ориза по 1 яйце на човек и да запечете до готовност на яйцата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории