Последни Рецепти
Последни Статии

От диетичните напитки се пълнее

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Когато изпитвате жажда ви се пие вода. защо тогава се чувстваме изкушени да пием какво ли не – газирани напитки, сокове от кутии… напитки за които се знае, че съдържат и захар, консерванти и какво ли не и определено не са полезни за организма ни. Същото може да се каже и за диетичните напитки, за тези, които се рекламират и продават като такива.

Въпреки че производителите на диетични безалкохолни напитки твърдят, че в тях не се съдържат много калории, захар и мазнини, учени установиха, че те ни карат да дебелеем, пише в. „Метро“., предаде БТА.

diet drink pix
И от диетичните напитки се пълнее

Според най-ново изследване, публикувано в изданието „Ню Атлас“, подсладителят сукралоза, използван в тези продукти, се отразява на стволовите клетки на човешкия организъм, взети от мазни тъкани.

Сукралоза (хранителна добавка E955, Sucralose, Splenda ) е сравнително нов, термоустойчив, силен подсладител, разработен от британската компания Tate & Lyle, която е лидер в производството на захар и захарни продукти. Напоследък сукралозата се използва все по-често в направата на много напитки и хранителни продукти. Получава се от захар, но се получава с помощта на хлор, така че това не е натурален продукт.

Когато те били подложени на концентрация на този силен подсладител, равностоен на 4 диетични кенчета сода на ден, било наблюдавано усилено отлагане на мазни капчици в споменатите клетки. А това било проява на гени, които маркират възпаления и усилено производство на мазнини.
Така че изкуствените подсладители не са по-малко опасни за талията ни, както останалите видове захари, съдържащи се в безалкохолните газирани напитки, пише изданието.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории