Последни Рецепти
Последни Статии

Отслабвайте със спорт, а не с диети

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Всеки, който е опитвал да отслабне знае няколко истини. (И много оправдания)
– За да отслабнеш трябва да приемаш по-малко калории отколкото изразходваш
– Пътят към стройната фигура започва в твоята кухня
– Със спорт се отслабва трудно. Достатъчно е да погледнеш колко калории се изгарят за 5 км бягане в парка за време от 35 мин и колко калории съдържа един сладолед или сандвич.

Сега ще ви призная нещо: За два месеца от 14 май до 13 юли съм отслабнала с 5 кг. С промени в храненето – отказ от хляб, захар и преработени храни. Опитвам да пия повече вода, много плодове и зелен чай. Това не е диета, това не е ограничаване от към храна. По-скоро е начин на хранене със сезонна храна и спазване на насоките на clean eating – чисто хранене.
И спорт – тичане в парка, не всеки ден, но е повече от 5 км, и отново не всеки ден по 10 000 крачки. Една апликация за планк, няколко видео упражнения по йога по 20 мин и слънчевите упражнения. Екипировката е удобни маратонки и бутилка с вода.

Още нещо има – килограмите не са най-важните.
Например през 2016 г. когато направихме велопреход от изворите на Елба през Чехия и Германия, накрая тежах повече с 2 кг, а дънките ми падаха. Тялото се беше променило за две седмици – повече мускули, по-малко мазнини.
Много по-важно е как се чувствате и изглеждате във вашето тяло. А това започва с усмивката и стойката ви. Изправете се, усмихнете се, светът е прекрасен. И ако истински желаете нещо ще го постигнете.

running woman pix

Отслабвайте със спорт, а не с диети
Учени от университета на Джорджия, САЩ, сравниха няколко метода за борба с излишните килограми и заключиха, че спортуването е значително по-ефикасно от диетите и намаления прием на калории, съобщи сайтът MedicalXpress.

Те установили, че лошото състояние на мускулите намалява чувствителността към инсулина, предизвиква диабет и увеличава риска от сърдечносъдови болести.

Слабите мускули могат да са следствие не само от недостатъчна физическа активност, но и от стрес и неправилно хранене.
(Проверено, когато откажете захарта и бързите въглехидрати ще чувствата, че не ви стигат силите, по-бърза умора. Преодолява се! При ниско въглехидратно хранене и кето режим – това е кето грип)

Освен това състоянието на мускулите оказва своето влияние върху процеса на отслабване, като намалява ефикасността му. Затова в борбата с излишното тегло учените предлагат да не се концентрираме върху диетите, а върху спортуването. То ще ни помогне не само да се справим със затлъстяването, но и да избегнем риска от болести.


Добре дошли в клуба. Тези 10 мин видео са добро начало

Проверено: Здравословно тегло, плосък корем и six pack няма как да имате, ако не тренирате. Ако искате да изглеждате добре в рокля няма как да се размине без активно движение. Какво ще изберете зависи от вас – бягане в парка, коремни преси, планк, във фитнес залата, йога или някой групов спорт или танци.
Особено след раждане и с напредване на възрастта вместо да чакате или да търсите някое илачи, обуйте си маратонките и започнете. В началото ще ви е трудно, след това ще ви хареса и ще ви стане навик.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории