Последни Рецепти
Последни Статии

Митове за отслабването

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Митове за отслабването
Мнозина са уверени, че часовете по физкултура в училище могат да предотвратят затлъстяването при децата, че кърменето може да помогне на младите майки да отслабнат, а сексът може да замени посещенията във фитнес залата. За съжаление тези твърдения се оказват митове.
Биостатистикът Дейвид Елисън (David Allison) от Университета на Алабама (University of Alabama) в САЩ провежда самостоятелно изследване и изяснява, че 6-минутният секс може да ви избави максимум от 20 калории, а не от 300, както е прието.

отслабване

Той също така установява, че връзка между кърменето и теглото на младата майка е толкова малка, че не може да се твърди, че кърменето може да върне фигурата на майката след раждането.
Липсата на закуска – път към затлъстяването.
Това е още един мит. Всичко зависи от физиологията на навиците на конкретен човек, ни уверява Елисън.
Мислите, че да отслабвате бързо е вредно и че е по-добре да се намалява теглото постепенно? Също е мит. Наблюденията показват, че хората, които са се избавили бързо от излишните килограми, също могат успешно да запазят постигнатия резултат за дълг време.
Не трябва да се ограничавате и в поставените цели. Искате да отслабнете с 20 кг? Направете го! Ако последвате съветите на диетолозите и поставите пред себе си „реални“ цели то може да постигнете резултати каквито са и целите ви.
Да се отслабва в група по обща програма – също може да е грешка. Като правило не всички участници в група за отслабване могат да се похвалят с постигнати резултати.
Елисън нарича уроците по физкултура в .училище безполезни, защото те малко влияят на теглото на детето.

Източник The Daily Mail.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории