Последни Рецепти
Последни Статии

Отслабването, въпрос на мотивация

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Отслабването изисква ясен и правилен мотив
За някои да свалят няколко килограма е като детска игра, а за други – практически невъзможно.

Излишните килограми за едни са симптом за спокойствие и благополучие, а за други – външен признак за неуспех, зад който стои психологически проблем, дори понякога комплекс от проблеми.
Именно тук е необходима помощта на специалист, който да ни помогне да разберем проблема и да осъзнаем първопричината за нашето напълняване.
Защо ви е необходимо да отслабвате? Въпросът не е толкова глупав, колкото изглежза на пръв поглед.
Човек трябва да е наясно защо иска да намали теглото си, с каква цел. Да си запазиш здравето, да изглеждаш добре, да се омъжиш, да си намериш хубава работа, мотивите могат да бъдат различни. Всяка диета, била тя ” месна ” или ” оризова “, ще даде резултат само когато имаме ясно определени мотиви.

Теглото на жените зависи от личния им живот

Многобройните диети и пластичната хирургия са само част от “хитростите” на жените, с които те се борят срещу излишните килограми.
Единственият истински регулатор на теглото на нежната половина от човечеството е моралното състояние и личния живот.
В периода, който жените смятат за най-важен за по-нататъшните им отношения с партньора, тялото им придобива най-привлекателната форма за противоположния пол.
Етапът на спокойствие и увереност в партньора съвпада с натрупването на килограмите. Колебанията на тези показатели в зависимост от настроенията на дамите може да надхвърли 7 килограма.
Тези изводи са направени след анкетиране на 3 хиляди омъжени британки. Авторите на изследването от организацията “Уейт Уочърс” заявяват, че две трети от анкетираните са потвърдили, че теглото им се променя в зависимост от това, колко са щастливи.
Важно е човек добре да разбира, че с намаляването на теглото може из основи да промени и живота си. Затова психолозите съветват да се създава нагласа както за самото отслабване, така и за един нов живот, за да придобие човек увереност в необходимостта на това, което прави.
Комплексната програма, насочена към отслабване, никога не включва само психологическа нагласа, но и планиране на здравословен хранителен режим и провеждане на физиотерапевтични процедури. Разработените методи са достъпни и комфортни.
Самото отслабване е само половината от поставената цел. Да се отслабне е трудно, но още по-трудно е да задържим новото си тегло.
По-голямата част от хората все някога през живота си са опитвали да отслабнат, но са прекратявали това на определен етап. Защо? Старите навици. Борбата с тях изисква усилия, а на човек му е по-лесно да остане пасивен, намирайки оправдания възрастта, децата, болестите.
За да променим външния си вид и да отслабнем, трябва да сме готови да направим крачка срущу самите себе си, да осъзнаем настоящия си живот, да погледнем в бъдещето – какви искаме да бъдем.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории