Последни Рецепти
Последни Статии

Пача по добруджански

Добавено в Българска кухня, Наши гости, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Пача по добруджански
Рецепта споделена от Петя Цанкова

pacha

Продукти:
Половин свинска глава с кожата по нея
1 -2 свински крака
1 -2 свински уши
1 гл. чесън
сол на вкус
оцет на вкус
щипка черен пипер ( пожелание)

Рецепта за пача
• Добре изчистените и измити субпродукти (глава,уши и крака) се слагат в голяма тенджера, заливат с подсолена студена вода и се сваряват.Варенето продължава докато месото започне само да се отделя от костите.
• Месото се изважда в отделна тава. Отделя се и се почиства от костите и се нарязва на дребни парчета.
• Бульонът се прецежда и се оставя на студено да се желира леко при което на повърхността му като бял слой се отделя мазнината.С помощта на решетъчна лъжица мазнината се обира и се маха
• Бульона се затопля леко отново, за да се втечни. Посолява се на вкус,ако не е достатъчно солен.Прибавя се и счукания с малко сол и разреден с 5-6 с.л. оцет чесън .Бульонът трябва да е леко кисел така че може да се сложи и още оцет.По желание може да се сложи и щипка черен пипер.
• В дълбоки чинии или купички се слага по шепа от нарязаните субпродукти и се заливат с подправения бульон.Оставят се на студено до желирането на пачата.
• При поднасянето пачата може да се обърне в друга чиния и да се декорира с кисели краставички и сварени моркови. Или в течния бульон да се сложат киселите краставички,морковите ,карфиол – става особено красива . Ние обаче я обичаме в натуралния и вид ,така както са я хапвали нашите баби и дядовци.
ДОБЪР АПЕТИТ!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории