Салата от ряпа и моркови
Добави към моето меню
Това е салата, която всяка баба ви е правила през зимата, най-често с ряпа и моркови, отгледани в нейната градина. Много е вкусна поднесена със зрял боб яхния и топъл хляб в зимен ден. Може и вие да я направите. Тогава сигурно и вие ще избирате като мен ряпа в магазина. С всякаква става. Черната е по-люта и помага при настинка, може и с бяла, може и с дългите репи “Дайтон” Важното е да настържете моркови и ряпа, да овкусите и да понесете.
Може и така да оформите.
За по-мек вкус може и една ябълка да добавите.
Салата от ряпа и моркови
Продукти:
ряпа, около 400 г
моркови 1 голям
ябълка 1
магданоз 2-3 стръка
зехтин 2-3 с.л.
ябълков оцет на вкус
Рецепта за салата от ряпа и моркови
• Ряпата се настъргва на ренде. Смесва се с настърганата ябълка и се овкусява със зехтин и оцет. Разпределя се в чиния
• Морковите се настъргват на дребно ренде и се оформят на фигурки, в случая на цветя, а от магданоза – листа, допълва се с маслини
Салатата може да бъде приготвен аи като се смесят настъргана ряпа, морков и ябълка и се добави нарязания на ситно магданоз