Пай с овесени ядки и ябълки
Добави към моето меню
Продукти:
2-3 ябълки, около 500 г
100 г овесени ядки
300 мл прясно мляко
1 яйце
1 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1-2 с.л. кафява захар (мед или друг подсладител)
1 ванилия
Начин на приготвяне:
• Яйцето се разбива със захарта (подсладител), ако използваме такива. След което смесваме с прясното мляко
• В млякото добавяме овесените ядки, канела, бакпулвер и разбъркваме
• Добавяме ябълките нарязани на кубчета и разбъркваме.
• Изсипваме сместа във форма за печене и печем 30 минути на средна фурна на 180 градуса
• След като изстине паят се реже на парчета
По-плътен и богат вкус има, ако добавим 50 г орехи и 50 г сушени плодове, но доколкото търсим диетична рецепта с по-малко калории ги пропускаме, но ако не броите калории добавете