Последни Рецепти
Последни Статии

Торта с извара и плодове

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Една рецепта на Yordanka Pavlova – кулинар с много опит. От нея е още една рецепта от израелската кухня за
Пащида с гъби

Торта с извара

Продукти:
За първият блат:

2 ч.ч.брашно
200 гр.разтопено масло (маргарин)
4 с.л. захар
2 яйца
Втори блат:
1/2 кг фина извара
1/2 ч.ч.захар
200 гр.течна сметана
1 пудинг “Ванилия” и
1/2 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготовление:
• Приготвя се първия блат, като се замесва тесто, което се оставя за половин час в хладилника
• Разточва се кора и се пече, слага се в тавата и се повдига по краищата за да се образува ръбче. Получава се малко дебел този блат, може да се направи с половин доза.
• След като изстине балата се изсипва отгоре вторият блат
• С миксер се разбива сметаната, захарта, пудинга и млякото. Отделно в по-голяма купа се разбива изварата и към нея се прибавя разбитата сметана.
• За украсата може да разбиете сметана със захар и да украсите с плодове според сезона

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории