Последни Рецепти
Последни Статии

Пай с ябълки и орехи

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Пай с ябълки и орехи
Рецептата е лесна, а резултата – нещо много вкусно

pai-yabylki-oreh

Продукти
За блата

300 г брашно
125 г краве масло (1 пакетче)
50 мл студена вода
1 яйце
4 с.л. захар
50 г смелени орехи
За плънката
1 кг ябълки
½ ч.ч. стафиди
1 ч.л. канела
3-4 с.л. захар (на вкус, зависи от това колко са сладки ябълките)
50 г орехови ядки

Рецепта за пай с ябълки и орехи
• В купа се смесват брашното, захарта, смелените орехи и кравето масло. Претрива се с пръсти до образуване на трохи.
• Добавя се яйцето и студената вода и се замесва тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно. Поставете в хладилника за около час
• Плънката се приготвя като към настърганите ябълки (не ги белете, ако сте сигурни в произхода и как са съхранявани) се добавят половината орехи, нарязани на ситно, стафиди, канела и захар на вкус (зависи от сорта на ябълките)
• От тестото се отделя 1/5 за решетката. Останалото тесто се поставя върху хартия за печене и се разточва с диаметър малко по-голям от тавата в която ще се пече (диаметър 28 см)
• Блата се поставя заедно с хартията в тавата и се оформя борд, ако е необходимо е изрежете това,което е в повече и го добавете към тестото за решетката
• Разпределете ябълковата смес на равномерен слой. Отгоре оформете решетката и поръсете с останалите орехи
• Пече се на средна фурна, на 190 градуса, до готовност, около 40 мин
Идея – вместо решетка може да изрежете фигурки от тестото и да подредите отгоре

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории