Последни Рецепти
Последни Статии

Питка Ели

Добавено в Наши гости, Хляб, питки

Добави към моето меню

Питка Ели
Рецепта споделена от Eli Iordanova

pitka

Продукти
1/2 пакетче прясна мая (20 г)
300 мл. прясно мляко
2 яйца+1белтък
1 с.л сол
1 с.л захар
4 с.л. олио
800-900 г брашно
80 г масло

За намазване 1 жълтък
2 с.л. сусам за поръсване

Рецепта за питка
• В купа се приготвя закваска от маята, захарта, малко топло мляко и 1-2 с.л. брашно.
• Щом шупне, замесете тесто с останалите продукти и месете, докато се получат мехурчета.
• Оставете да втасва за около 40 мин.
• Разделете тестото на 12 топки и ги разточете на кръгли кори с диаметър спрямо тавата която ще използвате.
• Всяка кора потапяте в разтопеното масло и ги подреждането така ,че да се прихлупват / застъпват/една върху друга.
• С жълтъка намажете и потърсете със сусам.
• Оставете да втаса отново.
• Печете на 180 градуса около 45 мин., до готовност

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории