Последни Рецепти
Последни Статии

Панакота

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Панакота е вид десерт от италианската кухня. Летен. Приготвя се от мляко, плодове и желатин. Възможни са много варианти.

Диетична панакота
Продукти

1 ч.ч. прясно мляко, 0.1% масленост
2 ч.ч.кисело мляко, 1 кофичка кисело мляко, 0,1% масленост
50 мл вода
1 пакетче желатин (10 г)
1 ванилия
200 г ягоди

Рецепта за диетична панакота
• Залейте желатина със студена вода. След това го сложете на водна баня и разбъркайте докато стане прозрачен
• Сварете прясното мляко с ванилията
• Смесете изстиналия желатин и прясното мляко. Добавете и киселото мляко
• Разпределете сместа в стъклени чаши, добавете ягоди и оставете около 3 часа или до желиране на сместа
• Поднася се украсена с още ягоди
Идея: може да се приготви с различни плодове, в зависимост от сезона и предпочитания. Много подходящи са ягоди, малини, френско грозде, папая,маракуя, банан, плодове от компот, кайсии, праскови
Тази е вярна на името си, без захар, но ако желаете да я приготвите – може да добавите захар на вкус.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории