Последни Рецепти
Последни Статии

Икономични палачинки

Добавено в Десерти, рецепти за деца, Ястия с яйца

Добави към моето меню

Икономични палачинки
рецептата я нарекох икономична, защото се състои само от основните продукти – яйца, вода и брашно и е основата за всички видове палачинки, затова може да бъде наречена “класическа рецепта за палачинки” или “рецепта за супер палачинки”

2 яйца
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. вода

* Яйцата се разбиват с тел /не ползвам миксер за палачинките/
* Добавя се водата и брашното и се разбива, до еднородна смес. Ако е малко гъста се добавя още малко вода, за да стане малко по-гъста сместа от боза, да може да се разлива в тигана.
* Пържи се в тефлонов тиган. За първата, 3-та, 5-та палаюинка се капва по капка олио.
* Обръщат се, когато може да се отдели лесно от тигана и се “пържи” и от другата страна. Който може обръща палачинката с онова движение, при което палачинката може да се залепи на тавана или да падне на пода. Аз ги обръщам с помощта на дървена лопатка.
* Палачинките се подреждат в чиния една върху друга.

Сервират се в зависимост от желанието и повода. Когато палачинките са за закуска ги поднасяме със сладко, сирене, кашкавал или колбас.
Когато са за ордьовър ги поднасяме с пълнеж от извара, сирена и копър, или с месна плънкa.

Ако не приготвяте палачинките в тефлонов тиган може да го намазвате с калъпче чисто масло. Тогава палачинките имат чудесен вкус от маслото.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории