Икономични палачинки
Добави към моето меню
Икономични палачинки
рецептата я нарекох икономична, защото се състои само от основните продукти – яйца, вода и брашно и е основата за всички видове палачинки, затова може да бъде наречена “класическа рецепта за палачинки” или “рецепта за супер палачинки”
2 яйца
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. вода
* Яйцата се разбиват с тел /не ползвам миксер за палачинките/
* Добавя се водата и брашното и се разбива, до еднородна смес. Ако е малко гъста се добавя още малко вода, за да стане малко по-гъста сместа от боза, да може да се разлива в тигана.
* Пържи се в тефлонов тиган. За първата, 3-та, 5-та палаюинка се капва по капка олио.
* Обръщат се, когато може да се отдели лесно от тигана и се “пържи” и от другата страна. Който може обръща палачинката с онова движение, при което палачинката може да се залепи на тавана или да падне на пода. Аз ги обръщам с помощта на дървена лопатка.
* Палачинките се подреждат в чиния една върху друга.
Сервират се в зависимост от желанието и повода. Когато палачинките са за закуска ги поднасяме със сладко, сирене, кашкавал или колбас.
Когато са за ордьовър ги поднасяме с пълнеж от извара, сирена и копър, или с месна плънкa.
Ако не приготвяте палачинките в тефлонов тиган може да го намазвате с калъпче чисто масло. Тогава палачинките имат чудесен вкус от маслото.