Палачинкова торта с извара
Добави към моето меню
Палачинкова торта с извара
рецепта Elizaveta Lazareva
Много красива, ефектна и лека палачинкова торта, заслужава се да се направи
Продукти
Палачинки, около 15
Приготвяте палачинките предварително по ваша проверена рецепта
За плънката
500 г извара (качествена)
100 г стафиди
1 яйце
1 ванилия
3-4 с.л. захар
За заливката
100 г сметана
2 яйца
1 ванилия
4 с.л. захар
Рецепта за Палачинкова торта с извара
• Изварата се смесва с яйцето, захарта, ванилията. Добавят се стафидите
• Форма за торта с ринг (28 см) се намазва с масло и се поръсва с галета или натрошени бискити
• Вземаме палачинка, намазваме от сместа, около 3 с.л., навиваме на руло. Редим в тавата по спирала
• За заливката смесваме разбитите яйца със сметана, захар и ванилия
• Заливаме палачинковата торта и печем 30-35 мин на 190 градуса
• Поднася се със сметана и плодове