Панцанела
Добави към моето меню
Панцанела с риба тон
Рецепта от италианската кухня, която може да бъде и чудесна вечеря през лятото. Приготвя се с кубчета хляб, но аз не ги слагам. За да бъде оригиналната рецепта може да добавите няколко кубчета от франзела, които са запечени в тефлонов тиган с малко зехтин
Необходими са
1 с.л. зехтин
2 домата
1/2 жълта и 1/2 зелена чушка
няколко листа босилек
1 консерва малка риба тон
няколко маслини
ябълков оцет на вкус
малка глава кромид лук
* В купа се смесват нарязаните на кубчета домати, лук на тънки кръгчета, чушките на кръгчета, рибата тон и маслините
* Овкусява се със зехтин и ябълков оцет и накъсани на ситно листа босилек
Когато рпиготвяте “Панцанела“ с хялб може предварително да накиснете хляба във вода и след това да го изтсискате. Прибавя се парчета риба тон, домати нарязани на кубчета, лук, маслини. Овкусява се с лимон и зехтин и се оставя в хладилник. Много подходяща за горещите дни.