Панирани филенца от син домат
Добави към моето меню
ПАНИРАНИ ФИЛЕНЦА ОТ СИН ДОМАТ
Рецепта Лидия Христова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Необходими продукти:
2 сини домата
100гр кашкавал на ленти или обикновен но нарязан на тънко
100гр бекон или шунка
1 червен домат краставица и маслини за декорация
1яйце галета и брашно за панировка
Начин на приготвяне:
Нарязваме сините доманти на тънки ленти и посоляваме със сол за 1-2 часа
За да се отцедят от горчивият им сок след което взимаме по едно парче домат едно парче кашкавал и едно парче бекон шунка и навиваме на рулца
Объркваме брашно с галета овалваме рулцата топим в яйце и пържим за около 5-6 минути изваждаме на кухненска хартия да се отцедят от мазнината подреждаме в чиния декорираме с домати краставици и маслини!
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!