Паприкаш с червени чушки и свинско
Добави към моето меню
Една от най-вкусните рецепти през есента е тази с червени чушки, още зеленчуци набрани в градината и ако добавите месо или кайма става вкусотия, която събира семейството около трапезата. Това е стара проверена рецепта от времето
Паприкаш с червени чушки и свинско месо
Продукти:
500 г свинско месо
750 г червени чушки, 7-8 чушки
2 глави стар лук
1 с.л. доматено пюре или 2-3 домата
2-3 с.л. олио
1 връзка магданоз
Сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
2 малки лютиви пиперки по желание
Начин на приготвяне:
• Нарежете месото на парчета, посолете го и го запържете леко в гореща мазнина.
• Прибавете нарязания на ситно лук, задушете до омекване и поръсете с червен пипер.
• Почистете чушките от дръжките и семето, нарежете ги на ленти и ги добавете към месото. Залейте ястието с 1 ч.ч. гореща вода и го варете на умерен огън до омекване на чушките – приблизително 30 минути.
• Наредете отгоре нарязаните на кръгове домати или изсипете разтвореното доматена пюре, посолете по вкус, похлупете с капак и го оставете да къкри още 15 минути.
• Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.
Още вкусни и проверени рецепти с червени чушки може да видите тук: 9 чудни рецепти с червени чушки