Последни Рецепти
Последни Статии

Парен патладжан

Добавено в Консерви и зимнина

Добави към моето меню

Парен патладжан
Богатата реколта от патладжан тази година бе причината освен рецепти за домашна лютеница, бурканите до половина напълнени с печени чушки, а другата с печен патладжан, както и пакетите за фризера с печен, бе причината да се търсят още рецепти. Майка ми се сети, че нейна позната правела парен патладжан с повечко чесън и така се появи и тази рецепта

patladzhan

Продукти
10 кг патладжан

1 л оцет
500 мл олио
200 захар
Сол на вкус
10 дафинови листа
Черен пипер на зърна
4 глави чесън
2 връзки магданоз

Рецепта за парен патладжан
• Патладжана се нарязва на парчета и се залива със студена вода за 30 мин и малко сол, за да си пусне „черната“ вода, след което се измива
• Приготвя се марината от оцет, 500 мл вода, олио и се слага да заври в голяма тенджера
• Във врящата се пускат парчетата патладжан и след 10 мин се изваждат с решетеста лъжица и се поставят в съд с капак
• След като се бланишират всичките парчета патладжан се заливат с маринатата, затваря се съда и се оставя за 8 часа (една нощ)
• Магданоза се нарязва на ситно и се смесва със скилидките нарязан чесън. Прибавя се при патладжана и се разбърква
• В буркан се слагат 5-6 зърна черен пипер, дафинов лист и се сипват патладжани, долива се до ръба на буркана от маринатата
• Бурканите се затварят с капачки и се стилизират 10 мин

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории