Последни Рецепти
Последни Статии

Пастет от тиквички и моркови

Добавено в Гарнитури

Добави към моето меню

Хайвер от тиквички е рецепта за зимнина с тиквички от руската кухня Икра из кабачков. Икра означава хайвер, но може да означава и пастет – идеално за гарнитура или да се поднесе с припечени филийки – вкусно е. Може да се използва и за гарнитура към печени или варени риби или птици. Но с филията си е класика.

Повод да го направя бяха останалите 3 тиквички в хладилника. И желанието на дъщеря ми да има нещо за мазане на филийки. Доматите от градината са ми ценни на салата, затова го направих с малко промени.

Пастет от тиквички и моркови
pastet tikvichki i morkovi

Продукти:
3 тиквички, около 1 кг
2 моркова
2 глава кромид лук
3-4 скилидки чесън
2-3 с.л. сусам
3-4 с.л. олио
1/2 ч.л. ябълков оцет
3-4 стръка копър
сол на вкус

Начин на приготвяне:
За приготвянето на около 800 г, бурканче и половина, вкусна смес за намазване са ви необходими около 30 мин
* В тиган с незалепващо дъна се загрява 1-2 с.л. олио след което се добавя нарязан на ситно лук, а като стане златист и скълцаните скилидки чесън
* През това време сте настъргали морковите на едро ренде и ги добавяте в тигана при лука и чесъна
* Настъргвате на ренде и тиквичките и ги добавяте към сместа от моркови
* Ако е необходимо добавете малко вода, около 50 мл и оставете на слаб огън сместа около 20 мин. Тук добавям 2 с.л. сусам (използвам го като източник на протеини – в 100 г съдържа 20 г, а на нас са ни необходими на ден около 1 грам протеини на 1 кг тегло)
* След като сместа е изстинала се слага в блендера, или с помощта на пастаор, добавя се още 2 с.л. качествено олио (шарлан или сусамово), ако е необходимо малко вода до желаната гъстота) Овкусява се с щипка сол и малко ябълков оцет.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории