Сладкиш с праскови и кисело мляко
Добави към моето меню
Сладкиш с праскови и кисело мляко
250 г бишкоти
1 компот от праскови
2 кофички кисело мляко
1 ч. ч. захар
2 п. желатин по 10 гр
1 шоколад за гарниране
Киселото мляко и захарта се разбиват с тел. Желатинът се разтвря в чаша вода и след това се вари до избистряне на водна баня, когато изстине се прибавя към киселото мляко.
Прасковите се нарязват надребно, изсипват се в киселото мляко и се разбъркват.
В правоъгълна дълбока тава се поставя ред бишкоти, покрива се с част от киселото мляко, върху него отново се редят бишкоти и процедурата се повтаря до изчерпване на киселото мляко (накрая се завършва с мляко).
Покрива се и се оставя в хладилник за 3-4 часа. Преди да се сервира, се поръсва с настърган шоколад.
Идея: сладкиша може да се приготви и с други плодове, ягоди, малини, кайсии, пресни и от компот.
Синът ми го нарича онзи малък сладкиш, но можеби