Последни Рецепти
Последни Статии

Сладкиш с праскови и кисело мляко

Добавено в Сладкиши

Добави към моето меню

Сладкиш с праскови и кисело мляко

250 г бишкоти
1 компот от праскови
2 кофички кисело мляко
1 ч. ч. захар
2 п. желатин по 10 гр
1 шоколад за гарниране

Киселото мляко и захарта се разбиват с тел. Желатинът се разтвря в чаша вода и след това се вари до избистряне на водна баня, когато изстине се прибавя към киселото мляко.

Прасковите се нарязват надребно, изсипват се в киселото мляко и се разбъркват.

В правоъгълна дълбока тава се поставя ред бишкоти, покрива се с част от киселото мляко, върху него отново се редят бишкоти и процедурата се повтаря до изчерпване на киселото мляко (накрая се завършва с мляко).

Покрива се и се оставя в хладилник за 3-4 часа. Преди да се сервира, се поръсва с настърган шоколад.

Идея: сладкиша може да се приготви и с други плодове, ягоди, малини, кайсии, пресни и от компот.
Синът ми го нарича онзи малък сладкиш, но можеби

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории