Печен Пащърнак
Добави към моето меню
Печен Пащърнак
рецепта споделена от Desislava tefanova
ПащЪрнакът е сходен с морковите и се използва коренът. Може да го ползвате в яхнии, защото по вкус е близък с морковите и картофите, става и за супа. Аз бих предложила също да го бланширате с масло и да го овкусите с чесън и копър.
Рецепта за Печен Пащърнак
Необходими продукти:
2-3 корена пащърнак, избелени и нарязани на кубчета или пръчици
1 с.л. масло
1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Изсипете пащърнака в глинен съд. Отделно задушете чесъна в маслото и го изсипете върху пащърнака. Печете 25-30 минути на 190 градуса.
Към тази рецепта аз добавих и гъби, сол и черен пипер на вкус, става интересно вегетарианско ястие