Последни Рецепти
Последни Статии

2007 – година на Огнената Свиня

Добавено в Любопитно, Хороскоп

Добави към моето меню

2007 – година на Огнената Свиня
Повелителката на 2007 е купонджийка, зарадвайте я с пищно парти

Китайски хороскоп за 2007 година

Времето бяга толкова стремително, че е трудно да го осъзнаем. Само преди 15 години хората не придаваха почти никакво значение на факта каква година посрещаме по китайския/японския календар или според летоброенето на друидите. Сега обаче точно знаем какво животно ще е господар на следващата година, коя стихия ще ни управлява. И не само това, но и знаем, че истинската нова година според китайския календар и годината на съответното животно ще настъпи не на 1 януари, както е при нас, а на 18 февруари. Макар и да има време, е добре да се подготвим за посрещането на упоритото животно и да предприемем съответната тактика.
Както се казва: предупреденият е въоръжен.

Ако искаме да си спечелим благоволението на Управителя на 2007 г., в новогодишната нощ трябва да сме облечени в топли цветове, съветват астролозите. Затова е желателно отрано да поемем правилната стратегия и да се спрем на тези тонове, които най-много ни подхождат – оранжево, морковено, розово, керемидено и т.н. Според китайските предсказатели така ще ни върви през цялата година. Все пак не е необходимо точно да се придържаме към “буквата”. Цветовите импровизации на тема огън могат да бъдат и неочаквани – златисто, коралово, сумрачно сиво – защо не? Достатъчно е дори да прибавите към тоалета, който сте избрали, някакъв детайл от “огнен” елемент, за да сте спокойни за близкото си бъдеще.

Много по-важно е, че ако искате в следващата година да ви върви във всичко, е желателно не само в облеклото, но и
новогодишният интериор
да е в тоновете, преобладават съответните на годината на Свинята цветове – оранжево, кафяво, розово, пурпурно и др.
Задължително е на видно място да имате фигурка на прасенце – независимо дали керамична, плюшена или нарисувана. Поставете фигурка и под елхата, за да се види, че уважавате тенденциите на годината. Ако фигурката освен това е в оранжево или чeрвeно, значи можете да сте спокойни за предстоящата година.

Основното правило при украсата е – колкото по-ярко и весело, толкова повече любов и успех ще привлечете в дома си.

Какво да сложим на масата
Добре ще бъде, ако на празничната трапеза отсъства свинското месо, ако искате да угодите изцяло на Свинята. Иначе тя, както е известно, е всеядна, така освен това изключение можете да ядете и пиете всичко.
Украсете масата пищно като включите в менюто риба, салати, повече свежи плодове и сладко. От плодовете най-добри са портокали, кайсии, ябълки и всички плодове с жълт или червен цвят. А за да идват повече пари в дома ви, блюдата трябва да се приготвят собственоръчно и от по-голям колектив. Най-добре е, ако участва цялото семейство. Фаворити на масата трябва да са ястия, приготвени на открит огън или грил. Може би точно сега е времето да си спомните за пилешките или рибни шишчета. А като гарнитура най-подходящи са печените картофи или печени на грил зеленчуци. Питиетата може да бъдат най-разнообразни. Освен традиционното шампанско добре дошли са домашните вина, ракии и всичко, което е произлязло от вашата ръка. А от безалкохолното за предпочитане са соковете и минералната вода.

Украсата забележимо ще се оживи, ако към свещите добавите и “прасешки” елементи. Ако пред фигурката на Свинята в средата на масата поставите и чинийка с листа от салата, ябълки и жълъди, ще си осигурите щастието през годината:)

Свинята по принцип обича творческите личности и трудолюбивите хора, също колкото обича и самия празник и веселието. Затова помнете, че основното за посрещането е атмосферата – Огнената Свиня е много динамична и се развеселява от шумните компании, така че ако и вие харесвате такива празненства, сте попаднали точно в десетката.

Радослава Григорова

Other posts tagging «Нова година»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории