Печено бутче с картофи
Добави към моето меню
Печено бутче с картофи на фурна и разядка
рецепта Maria Peikova
1. Бутчето се пече с подправки (сол,черен и червен пипер), бира и масло.
2. Картофите се варят и малко преди да са напълно сварени се свалят от котлона. В намазнена тава се нареждат нарязаните на филийки полусварените картофи. поръсваме ги с олио, сол, черен и червен пипер и розмарин, след което ги печем на 200 градуса докато се запекат/зачервят.
3. Разядката: пасират се печени патладжани, кисело мляко няколко лъжици, 1 лъжичка тахан, малко извара, малко катък, чесън, щипка канела и кимион, сол, лимонов сок, орехи и магданоз. като се поднася се посипва с червен пипер и зехтин отгоре.