Пилешки филенца със сусам
Добави към моето меню
Пилешки филенца със сусам
Продукти
800 г пилешки гърди
Смлян черен пипер на вкус
Смлян лют пипер на вкус (чили)
Щипка дбинджифил
4 с.л. галета или трохи от препечена филийка хляб
100 олио за пържене
50 мл бяло вино
Рецепта за сусамени пилешки филенца
• Пилешките филета се нарязват на хапки и се овкусяват с подправките
• Овалват се в галетата смесена със сусам
• Маслото се загрява в тиган и филетата се изпържват от двете страни до златисто
• Когато са готови се слагат всичките в тигана и се залива с бялото вино. Изчаква се да заври и се вадят веднага. Отцеждат се внимателно
• Ястието се поднася гарнирано с лимон и зелена салата