Пилешки пържоли с гъбен сос
Добави към моето меню
Пилешки пържоли с гъбен сос и ориз със зеленчуци за гарнитура
рецепта споделена от Ели Сотирова –Стефанова
Продукти за 6 порции
6 пилешки пържоли, 600 г
Смелен черен пипер и сол на вкус
1 щипка чубрица
2-3 с.л. олио
300 г гъби
3-4 глави лук
2 с.л. брашно
300 мл вода
3-4 стръка магданоз
50 г кашкавал
1 ч.ч. ориз
Начин на приготвяне
• Пилешкото филе се овкусява с черен пипер, чубрица, сол и малко олио и така да престоят около 30 мин.
• След това се запечатват в нагорещено олио
• Подреждат се в тавичка
• Задушават се в малко олио около 300 г гъби и 3-4 главилук, след това прибавям 300 мл вода и 2 с.л. брашно за сгъстяване на соса
• Оставя се да поври 15 мин, след това се заливат пържолите, за около 25 мин на 180 градуса
• Поръсва се с настърган кашкавал (по желание) и се запича
• При поднасянето се поръсва с нарязан на ситно магданоз
• Ориза за гарнитурата се сварява
Да Ви е сладко!