Последни Рецепти
Последни Статии

Лучена яхния с пиле

Добавено в Българска кухня, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Лучена яхния с пиле
lucheno pile
рецептата е традиционна, наша, българска, ще дам варианта, който се приготвя с кокошка, защото така сме я приготвяли. Може да бъде приготвена и с пиле

1 кокошка
наколко глави кромид лук, около 1 кг
магданоз, няколко стръка
няколко листа целина
1 ч.л. червен пипер

* Кокошката се сварява до готовност. След което се обезкостява, като се отстраняват мазнините и кожата също
* В тенджера се загрява 1 ч.л. мазнина и се добавя червения пипер за около минута. След което се добавя кромид лука нарязан на кръгове и се долива малко от бульона на кокошката
* Добавя се и месото и се вари на тих огън до готовност, около 30 мин,
* Поднася се поръсено с нарязан на ситно магданоз и листа целина

Много добре се съчетава с домашна пита

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    Katia Stoeva // July 5th, 2011 at 5:01 pm

    А тази кокошка може ли да се яде с хляб???