Лучена яхния с пиле
Добави към моето меню
Лучена яхния с пиле
рецептата е традиционна, наша, българска, ще дам варианта, който се приготвя с кокошка, защото така сме я приготвяли. Може да бъде приготвена и с пиле
1 кокошка
наколко глави кромид лук, около 1 кг
магданоз, няколко стръка
няколко листа целина
1 ч.л. червен пипер
* Кокошката се сварява до готовност. След което се обезкостява, като се отстраняват мазнините и кожата също
* В тенджера се загрява 1 ч.л. мазнина и се добавя червения пипер за около минута. След което се добавя кромид лука нарязан на кръгове и се долива малко от бульона на кокошката
* Добавя се и месото и се вари на тих огън до готовност, около 30 мин,
* Поднася се поръсено с нарязан на ситно магданоз и листа целина
Много добре се съчетава с домашна пита
А тази кокошка може ли да се яде с хляб???