Ветрило от патладжани
Добави към моето меню
Ветрило от патладжани
Една вкусна рецепта на Dida Vasileva
2 средно големи патладжана
200гр. сирене
4 домата
1 глава чесън
мащерка или магданоз
100мл. олио
малко кашкавал, моцарела, пушено свинско филе. Патладжаните се режат напречно на филии, които НЕ СЕ СРЯЗВАТ ДО КРАЯ – оставя се цяла част около 1см. Изкисват се в солена вода за около час. Изцеждат се от водата и се измиват. Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, моцарела, парче пушено свинско филе, като самия патладжан леко се извива. Поръсва се с мащерката / може и без нея, но придава хубав аромат/. Залива се с олиото и 100мл. вода. Пече се в тавичка с капак или фолио около 1ч. на 200*. Накрая се слага и по парче кашкавал и се запича за около 10 мин. Сервира се със ситно нарязан магданоз
strahotna ideq