Последни Рецепти
Последни Статии

Ветрило от патладжани

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Ветрило от патладжани
Една вкусна рецепта на Dida Vasileva

vetrilo patladzhan

2 средно големи патладжана
200гр. сирене
4 домата
1 глава чесън
мащерка или магданоз
100мл. олио
малко кашкавал, моцарела, пушено свинско филе. Патладжаните се режат напречно на филии, които НЕ СЕ СРЯЗВАТ ДО КРАЯ – оставя се цяла част около 1см. Изкисват се в солена вода за около час. Изцеждат се от водата и се измиват. Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, моцарела, парче пушено свинско филе, като самия патладжан леко се извива. Поръсва се с мащерката / може и без нея, но придава хубав аромат/. Залива се с олиото и 100мл. вода. Пече се в тавичка с капак или фолио около 1ч. на 200*. Накрая се слага и по парче кашкавал и се запича за около 10 мин. Сервира се със ситно нарязан магданоз

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

4 Comments

  1. 1
    Ivelina Hristova // September 28th, 2011 at 1:31 pm

    strahotna ideq