Последни Рецепти
Последни Статии

Свински ребърца на фурна

Добавено в Българска кухня, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Това е нещо, което много, много рядко присъства на нашата трапеза. Но понякокага има колети и в тях свински ребърца от прасето. Тогава се приготвят, много са вкусни печени върху кисело зеле и един по-празничен вариант, който е подходящ и за барбекю

Глазирани свински ребърца на фурна с мед и много подправки
много вкусна рецепта, лесна е и докато се пече се носи аромат като от сладкиш

Необходимо време – 10 минути за приготвяне
60 минути за мариноване на ребърцата
около час, час и половина за печене

Продукти
1,5 – 2 кг свински ребърца (от младо прасе)
смлян черен пипер на вкус, около 1/2 ч.л.
щипка джинджифил
щипка канела
2 скилидки пресован чесън
2-3 карамфилчета
2 с.л. мед
2 с.л. соев сос
2 с.л. доматено пюре
200 мл червено вино

Приготвяне:
* Измиваме и подсушаваме нарязаните ребра.
* нарязаните ребра. В купа смесваме мед, пресования чесън, канела, смлян черен пипер, доматено пюре и соевия сос, наливаме виното и с маринатата заливаме ребрата. Оставяме за един час в хладилника
* Пекат се на средна фурна на 200 градуса, като на 2-3 пъти се обръщат и заливат с маринатата, която се прибавя в тавата и в нея се пекат ребръррцата
Сервират се топли с топла пита и гарнитура по желание

Могат да се правят и на барбекю, тогава при печенето с помощта на четка се намазват с маринатата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории