Пилешки шишчета със сусам
Добави към моето меню
Пилешки шишчета със сусам
Време за приготвяне 30 мин
Порции 2
Продукти
Пилешки гърди, около 400 г
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин (сусамово олио)
1 с.л. мед
Сок от ½ лимон
2 с.л. сусам
Приготвяне
• Измийте филето и го сложете за 15 мин във фризера да стегне. Нарежете го на ивици
• Пресовайте скилидките чесън и в купа смесете зехтина (сусамово олио) мед, лимонов сок. Поставете филето в маринатата и ги сложете за час в хладилника, като на няколо пъти разбъркайте
• Нанижете филето на шишчета като лентичките прегъвате като буква S. Оваляйте ги в сусам
• Пекат се на загрята скара или грил тиган, който е намзан с малко олио
Идея Като редите шишчетата може да сложите парче червена чушка, гъба и лук