Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле с чесън по китайски

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пиле с чесън по китайски

500 гр пилешки гьрди
1 белтьк
2 с. л. нишесте
3 с. л. оризово вино (шери) – може и ароматна ракия
3 – 5 стръка зелен лук
1 стрък чесьн
1 резен джинджифл (или 1/2 ч. л. сух)
4 с. л. олио
1 ч. л. захар
2 ч. л. оцет (ябьлков)
2 с. л. соев сос
1/2 ч. ч. вода

Месото (леко замразено, тогава се реже по-лесно) нарязвате на еднакви по големина кубчета със страна 1 см. В купа размесвате продуктите за маринатата и месото се oставя да отлежи поне 30 минути.

В загрят дълбок тиган уок сипвате 3 с. л. олио и го оставяте да запуши. Поставяте месото и пържите на силен огън при непрекъснато бъркане 3-4 минути. След това слагате в гевгир, за да се отцеди мазнината.

В купа смесвате съставките за заливката. Зеленият лук се нарязва по диагонал, чесънът – на малки парчета, джинджифилът – на много ситно. Загрявате 1 с. л. олио и за 30 секунди запържвате нарязаните зеленчуци.

Пилешкото се връща обратно в уока и се бърка още 3-4 минути. Добавя се заливката, силата на огъня се намалява и ястието се оставя за 1-2 минути, докато се сгъсти.

Сервирате с пържен ориз и бира. Любопитно, но се оказа, че китайците пият бира много вино.

Използвани маркери:
пиле,китайска кухня,рецепти китайска кухня,рецепти пиле,чесън

Other posts tagging «рецепти китайска кухня»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории