Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле на пара по кантонски

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пиле на пара по кантонски

4 порции
600 гр обезкостено пилешко месо, нарязано на ивички
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. китайско вино (или шери, ракия)
1 ч.л. сок от джинджифил (или 1 ч.л. сух)
2 с.л. нишесте (брашно)
1ч.л. кафява захар (мед)
1/2 ч.л. сусамово олио

Поставете нарязаното на ивички обезкостено пилешко месо в огнеупорна чиния. Смесете със всички останали продукти и разбъркайте добре. Поставете чинията в бамбуков съд за варена на пара(стимер или метална кошничка за тази цел) и поставете в китайски тиган уок, на дъното на който е налята вода. Покрийте с капак и варете на силен огън около 15 минути.

Поднесете със сварен на пара ориз или с пържен ориз, както на вас ви харесва:)

Идея: в дните на птичи грип пилешкото месо може да се замества със свинско или телешко. Това ми напомня за един момент от великата книга за тримата мускетари, когато по време на пости нашите любими герои прекръстиха пилетата на риби:)) Днес се налага да избягваме пилетата! Един мой приятел когато четохме новините за bird flu каза, нема да излизаш навън и да пипаш повече кокошки, а така обичам пилешко и мога да го сготвя по толкова начини. Поне в китайската кухня съм установила, че се готви с много малко месо и може да се прави по еднакво дибър начин и с пилешко, свинско и телешно месо.

Използвани маркери:
китайска кухня,рецепти китайска кухня,kitaiska hrana,китайска храна

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    s // May 4th, 2006 at 7:26 pm

    vie ste ludi