пиле руло
Добави към моето меню
пиле руло
1 кг пилешки гърди
2 чушки
4 рулца от раци
4 филии шунка (100 г)
1/2 в. ч. бяло вино
сол и черен пипер на вкус
за паниране:
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. босилек
1 ч. л. червен пипер
1 ч. ч. олио за пържене
Гърдите се поставят между два найлонови плика и се изтъняват с чукче. Поръсват се с виното, посоляват се и се подправят със смлян черен пипер. Оставят се да отлежат 10 минути.
Всяко рулце се нарязва на две. Чушката се реже на тънки лентички. Във всяко парче пиле се поставят по две лентички чушка, филийка шунка и разрязани на две рулца от раци. Оформя се руло.
Рулата се овалват в размесеното с подправките брашно. Пържат се в предварително загрято олио. (Важно е да се запържи първо страната, където са залепени двата края на гърдите.) Пърженето трае по 10-15 минути, като рулата се обръщат поне четири пъти.
Аранжирате със салата и гарнитура по ваш вку