Последни Рецепти
Последни Статии

Зодии и здраве

Добавено в Хороскоп

Добави към моето меню

Зодии и здраве

Влиянието на звездите върху съдбата и здравето на хората е известно отдавна. Медицинската астрология се е появила още в древния Вавилон. Съвременната наука отдавна е доказала, че Земята, Слънцето и останалите планети и звезди имат магнитни полета с различна интензивност. Те влияят на личното магнитно поле на човека, а оттам и на неговото здраве.

Овен
Болестите при Овните започват внезапно, протичат бързо и в остра форма. Най-често причина за тях може да е излишната енергия, прекалената възбуда или пренебрежителното отношение към собственото здраве. Доколкото Овенът командва главната част от човешкото тяло – главата (лицето, главния мозък, горната челюст, очите), хората от този знак са по-податливи на възпаления на горните дихателни пътища, ринит, настинки, очни и кожни заболявания, невралгии, световъртеж и пристъпи на главоболие. Овните не обичат да се лекуват дълго, а още повече да остават на легло. Затова родените под този знак не трябва да допускат простуди и пренапрежение на очите, трябва да ходят на зъболекар редовно, да контролират емоциите си и да избягват споровете. Добре е да се въздържат от тютюнопушене, което предизвиква спазми на кръвоносните съдове. Що се отнася до преяждането и прекалената употреба на алкохол, те може да се отразят зле не само на здравето и но и на добрия външен вид.

Телец
Телците са много жизнеспособни и се отличават с особена издръжливост. Ако обаче се разболеят, оздравяват много бавно. Болестта често се влошава и нерядко става хронична. Телците контролират гърлото, шията, долната челюст, хранопровода и шийните прешлени. Затова хората от този знак са подложени по-често на заболявания на гърлото, шията, ушите, половите органи (това е заради влиянието на Скорпиона, който се смята за “враг” на Телеца). Трябва да се пазят от дифтерия, базедова болест, ангина, астма, заболявания, свързани с преяждане. Болният Телец е послушен и търпелив, затова за него не е голяма трудност да лежи дълго на легло и да следва точно указанията на лекаря. Хората, родени под този знак, трябва да пазят и да закаляват носоглътката. Гневът, упорството, песимизмът, потъването в собствените слабости са врагове на Телците.

Близнаци
Близнаците не се отличават с особено добро здраве. Те се отнасят към него безразлично и понякога дори безхаберно. Под контрола на този знак са раменете, ръцете, белите дробове, нервната система. Затова Близнаците лесно се поддават на бронхит, астма, нервни разстройства, също и неврит, вегетоневрози, пневмонии, туберкулоза, нарушения на двигателната активност, на кръвоносните съдове и мускули, както и болести на черния дроб и кожата. Хората от този знак не обичат да се лекуват и да пият хапчета, затова много често не довършват курса на лечение. Непоследователността и прекалената им активност изтощават нервната им система. За да укрепят здравето си, се препоръчва да се разхождат повече на чист въздух, да закаляват дихателната си система, да не пушат, да контролират емоциите си и да се наспиват добре. Ежедневната рутинна и монотонна работа може да стане причина за депресия.

Рак
Ракът се смята за един от най-слабите знаци наред с Рибите и най-вече заради своята мнителност. Ако Рак си измисли някаква болест, то действително може да се разболее от нея. На “подчинение” на Рака са гърдите, стомахът, лакетните стави и долната част на белите дробове. Гастрит, язва, склероза, болести на лимфната и отделителната система, са заболяванията, които се отнасят към този знак. Причина за тях често са вълнението, прекалената чувствителност, любовта към вкусната и обилна храна. Хората от този знак не понасят болката и затова предпочитат да се лекуват при екстрасенси. При това тези методи доста често имат добър ефект върху тях. За да укрепят здравето си, Раците трябва да са самоуверени, да постигнат емоционално равновесие, да бъдат по-оптимистично настроени и бодри. Добре е да избягват рязката смяна на настроенията, агресивността и преяждането.

Лъв
Лъвът може да се похвали с огромен потенциал от енергия и отличен имунитет. Макар болестите при хората от този знак да протичат в остра форма, здравето им бързо се възстановява. Тъй като този знак отговаря за сърцето, гръдната част от гръбнака, гърба и жлъчката, Лъвовете често се оплакват от стенокардия, тахикардия, атеросклероза, аневризма, ревматични проблеми и болежки в гърба. Даже ако Лъвовете се чувстват зле, изглеждат добре външно, румени са, а очите им блестят. Затова често лекарите не вярват, че Лъвът има истински проблем. Основното правило за представителите на този зодиакален знак е да регулират изразходваната от тях енергия. Добре е да се научат на тактичност и разсъдителност, да избягват самонадеяността, прибързаните действия и превъзбудата. Благоприятни за здравето им са почивките на открито, следобедният сън и гимнастиката за гърба.

Дева
Традиционно Девите се смятат за най-силните представители на зодиака. Те са изключителни педанти по отношение на хигиената и здравето си. Понякога толкова се увличат, че това им става фикс идея. Под влиянието на Дева са тънките черва и целият стомашно-чревен тракт. За представителите на този знак са характерни разстройствата в храносмилането, непроходимостта на червата, колит, апендисит, тревожност. Болната Дева е много нервна и със своята нервност често дразни не само околните, но и самите лекари. За хората, родени под този знак, е полезно да се отнасят с особено внимание към начина си на хранене, да гладуват разумно, да следят за редовното прочистване на стомаха и да укрепят нервната си система. Трябва да се освободят от мнителността, придирчивостта, критичността, дребнавостта и да се опитат да бъдат по-топли в отношенията си с околните.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории