Пиле със странен вкус
Добави към моето меню
Пиле със странен вкус
200 гр сварено, нарязано на ивици бяло пилешко месо
400 г юфка, фиде или спагети
1 краставица, нарязана на много тънки ивици
1 с.л. сусамово олио
1 с.л. соев сос
1 с.л. оцет
1 с.л. ситно нарязан лук
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. захар
1 ч.л. счукан чесън
1/2 ч.л. ароматен червен пипер
200 мл пилешки бульон.
В кипяща подсолена вода се сварява фидето (юфката), после се измива със студена вода и се изсипва в една голяма чиния. Залива се с олио и се обърква добре. Отгоре се поставят сварените ивици от бяло месо. Сусамовото олио се смесва с пилешкия бульон, добавят се соевия сос, счукания чесън, оцета, захарта, червения пипер, лука, джинджифила и останалото количество от чесновото олио. С получения сос, който има странен и пикантен вкус, се заливат фидето и пилешкото месо.
Пиле в лютиво-сладък сос
500 бяло пилешко месо
1 краставица, нарязана на ивици
1 домат
200 гр пресни гъби, нарязани на едро
1 зелена чушка, нарязана на ивици
1 ч.л. джинджифил
олио
Приготвяне на соса:
1 с.л. брашно, разтворено във вода, се смесва с 2 с.л. оцет и 1 ч.л. прегоряла захар.
Месото се нарязва на ситно. В сгорещеното олио се изпържват джинджифилът и месото, докато побелее. Изваждат се. Отново се загрява олио, в което се изпържват зеленчуците. Към тях се прибавя сосът. Пилешкото месо се слага в соса и се подгрява. Ястието се сервира топло.
Използвани маркери:
китайска кухня,рецепти с пиле,рецепти китайска кухня