Пиле “А ла Сан Марко”
Добави към моето меню
Пиле “А ла Сан Марко”
рецепта специалитет от италиянската кухня. Името на рецептата е а ла Сан марко по името на най-красивия площад в света – Сан Марко във Венеция – с двореца на дожите, моста на Въздишките, най-старото кафене в Европа, там където си е пиел кафето и самия Казанова, базиликата Сан Марко и сградата построена от Наполеон за да се танцува … Венеция – магия и красота, които трябва да се видят. Време е и за Карнавала във Венеция от 9 до 20 февруари.
продуктите са за 1 порция
200 г пилешко филе
50 г шунка
20 г масло
50 г топено сирене
50 г заквасена сметана
соев сос
копър
1 картофена палачинка
2 -3 с.л. спаначено пюре
* Запичаме пилешкото филе на сух тефлонов тиган, запържваме шунката в маслото.
* Прибавяме топеното сирене и сметаната, подправяме с копър и соев сос.
* Завиваме в картофена палачинка предварително изпържена от един настърган картоф, 1 яйце, прясно мляко и босилек.
* Гарнираме със спаначено пюре, което се продава замразено на кубчета и остава само да го бланшираме с масло и чесново брашно.
Карнавала във Венеция от 9 до 20 февруари
Тази година един от най-прочутите световни карнавали – във Венеция, ще пренесе стотиците хиляди туристи в романтичния ХVIII век.
Пищните костюми, огромните кринолини и маските на празника ще са посветени на 300-годишнината от рождението на венецианския писател Карло Голдони (1707 – 1793 г.). Той е почитан от италианците като автора, довел до съвършенство драматичното изкуство. Пиесите му стигат френското изящество на Молиер, но тонът му е по-мек и оптимистичен. Сред най-популярните му творби са “Хитрата вдовица” и “Слуга на двама господари“.
Традиционно всяка година карнавалът във Венеция, определян като най-значимия маскарад на света, е посветен на отделна тема. Програмата е пълна с музикални представления и маскени балове.