Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле ала Строганов

Добавено в Руска кухня, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пиле ала Строганов
След рецептата за Бьоф Строганов
тази рецепта приготвена с пилешко месо. Чудесен резултат!

0,500 кг пилешко филе
2 глави кромид лук
2 – 3 скилидки чесън
250 гр. гъби
100 мл готварска сметана
2 с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
смлян черен пипер на вкус

* Пилешкото филе се измива и се слага за 30 мин във фризера за да стегне, така по-лесно след това може да се нареже на кубчета 3х3 см.
* Лукът се реже на кръгове, като се стриват леко с пръсти за да се получат отделни лучени кръгчета. Гъбите се режат на филийки, а чесъна на ситно.
* В дълбок тиган уок се загрява олиото и се добавят нарязаните пилешки кубчета, разбърква се на няколко пъти и когато пилето е почти готово (15 мин).
* Добавят се лука, чесъна и гъбите и се разбърква. Ако е необходимо се налива още малко олио. Аз добавям и 1 морков, нарязан на пръчици (в оригиналната рецепта няма морков)
* Когато зеленчуците са почти готови се овкусява с подправките и се добавя доматеното пюре, размито с 1 с.л. брашно и червения пипер в 2 с.л. вода. Разбърква се и се добавя готварската сметана.
* Ястието се задушава 5 минути и се сервира.

Традицията повелява това ястие да се поднесе с картофи или паста, но като привърженик на разделното хранене аз го сервирам със зелена салата.

Тази рецепта я приготвих и без сметана, разтворих доматеното пюре, брашното и червения пипер в 100 мл вода и добавих 50 мл вино.

Специални благодарности на marabu за идеята тази рецепта класика да бъде приготвена с пилешко.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории