Последни Рецепти
Последни Статии

Пиперада

Добавено в Испанска кухня, Ястия с яйца

Добави към моето меню

пиперада – ястие от пресен лук, зелени чушки, червени домати и бял пипер. Критерий, че пиперадата е приготвена правилно, е да има ясно различаващи се три цвята – червено, зелено и бяло, които са и цветовете на баските. Още един вариант на рецепта с яйца и зеленчуци от испанската кухня. Ето какво споделиха читателите, като отговор на въпроса

Как се приготвя Испанска пиперада – ястие с яйца и зеленчуци

Валя Георгиева
ПРОДУКТИ:
2 с.л. зехтин
1 голяма глава лук, ситно нарязан
1 голяма червена чушка, без семки, изчистена, нарязана на ситно
1 голяма жълта чушка, без семки, изчистена, нарязана на ситно
1 голяма зелена чушка, без семки, изчистена, нарязана на ситно
8 големи яйца
Сол и пипер
2 домата, без семки, нарязани
2 с.л. нарязан магданоз
4-6 дебели филии селски хляб, препечен, при сервиране
Стръкчета пресен магданоз, при гарниране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте зехтина в тиган на среден огън. Сложете лука и чушката, намалете температурата и бавно ги задушете за 15-20 минути, така че да станат меки.
Междувременно разбийте яйцата в купа. Овкусете ги със сол и пипер. Оставете настрани.
Когато чушката омекне, добавете яйцата в тигана и като бъркате постоянно ги опечете на слаб огън, така че да започнат да се раздробяват, но въпреки това да останат кремообразни. Махнете ги от огъня.
Разбъркайте с домати и магданоз. Овкусете ги още веднъж. Сложете препечения хляб в отделна чиния и отгоре сложете яйцата със зеленчуците. Гарнирайте с магданоз и сервирайте веднага.

Vasia Garkova PIPERRADA VASCA
Vasia Garkova

СЪСТАВКИ
500 грама белени домати
4 зелени чушки
2 глави лук
4 червени чушки
8 яйца
50 грама бекон
3 скилидки чесън
1 резен шунка
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка захар

Как се приготвя : Нарязва се лука а ла хулияна. Нарязваме чушките на дребно , смиламе доматите . Изпържваме до златисто лука и чушките . В един кълцалник смачкваме чесъна с малко домат. Прибавяме към лука и чушките доматите и чесъна и разбъркваме добре . Осоляваме и слагаме една ч.л. захар. Изпържва се бекона нарязан на кубчета . Когато се стопи мазнината се прибавя шунката . Разбиваме яйцата с малко сол . Оттегляме зеленчуците от огъня и прибавяме яйцата , а така също бейкона и шунката . Всичко това добре объркано се пече на бавен огън като тортиля като се обръща от двете страни . Има друг вариант в който всичко се бърка до като стане готово. Въпрос на вкус .

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории