Последни Рецепти
Последни Статии

За да отслабнете режете продуктите

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

За да отслабнете режете продуктите на ситно

Резултатите от изследванията проведени от специалисти по диетология от университета в Аризона под ръководството на Девин Варгар показва, че включването в храненето на продукти, които са нарязани на дребно ускорява отслабването.
Бил проведен експеримент с участие на доброволци. Половината от тях изяли по един краосан, а на останалите бил предложен същия грамаж, но като 4 малки краосана. След това им е било предлагана допълнителна храна.
Оказало се, че тези, които са изяли цял краосан били по-гладни и изяждали по-голямо количество храна, в сравнение с тези които консумирали краосана на части.
В какво се състои ефекта? Това е визуална обмяна. Разрязаната на малки части храна главният мозък възприема като голяма порция и чувството за насищане идва по-бързо. И рискът да се преяде с храна е по-малък и ще ви бъде по-лесно да отслабнете или да поддържате желаното тегло.

шишчета
Ето нагледно с порция шишчета, споделени от Vasia Garkova
Месото е нарязано на парченца, добавени са зеленчуци и е запечено на грил. Апетитно, вкусно, здравословно и визуален ефект – изглежда много повече и насищащо отколкото, ако е една пържола

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории