Пирожки
Добави към моето меню
Пирожки
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
Продукти
За тестото
около 300 г брашно
1/2 ч.ч. прясно мляко
6 г суха мая (това е 1 пакетче)
100 г краве масло
1/2 с.л. захар
1/4 ч.л .сол
Начин на приготвяне
• Разтопява се маслото. Добавя се прясното мляко и докато е още топла сместа се добавя сухата мая, сол и захар
• Престоява около 5 мин и тогава се добавя пресятото брашно, до получаването на тесто.
• Веднага тестото се дели на 3 топки.
• Всяка топка се разточва на правоъгълник, в началото на който се слага плънката, завива се на руло и всяко се разделя на 4-5 пирожки. Краищата на всяка пирожка се защипват и готовите пирожки се редят в тава, застлана с хартия за печене.
• Пекат се на 180 градуса, за около 25-30мин.
За плънката
3-4 сварени картофи
1 глава кромид лук
Черен пипер на вкус
200 г шунка или бекон
2-3 кисело краставички
2 сварени яйца
Начин на приготвяне
• Сварени картофа се пасират
• Добавя се към картофената смес 1 глава нарязан на ситно и запържен лук, черен пипер, нарязано пушено месо, кисели краставички, варени яйца
Солено Рафаело, чудесно мезе
Винаги ми остава плънка, защото предпочитам тя да остане, вместо да не стигне. От останалата плънка направих топчета, намазах ги с майонеза “Хайнц” /може друга майонеза + горчица/, наредих в чиния и настъргах кашкавал. Получих Солено Рафаело! Да ви е сладко!