Пирожки с кайма
Добави към моето меню
Пирожки с кайма
Рецепта споделена от Ралица Маринова
Продукти
500 мл. топло прясно мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 кубче мая (40 г)
брашно около 1 кг. за меко тесто
за плънката
500 г кайма телешка
Сол, черен пипер и червен пипер на вкус
1 глава лук
1 с.л. олио
1 яйце за намазване
Начин на приготвяне
• Разтваряме маята в млякото, добавяме захарта, брашното и солта и омесваме меко тесто, което не лепне, оставяме да втаса за половин час.
• От тестото правим топчета по 50 грама, оставяме ги да втасат за половин час, разплескваме с ръка на питка
• Слагаме по 1 лъжичка от плънката, оформяме топка и слагаме във намазани формички за мъфини.
• Втасват за 10 мин., мажем с яйце и печем до златисто.
• За плънката запържваме ситно нарязания лук в олиото,добавяме каймата, запържваме и нея, добавяме подправките, объркваме хубаво плънката и преди да я използваме трябва да изстине хубаво и да отстраним мазнината.