Писто
Добави към моето меню
Писто
Рецептата е от испанската кухня, по-точно кухня на баските. Продуктите – домати, чушки, патладжан или тиквички, зехтин, лук и чесън и зелени подправки. Продукти познати и традиционни в нашите рецепти. Поднася се с пържени яйца и топъл хляб. Като сместа може да се използва и за плънка на пита.
Продукти за 2 порции
5 чушки
2 патладжана, средни
2 домата, големи
1 глава кромид лук, голяма
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
2 яйца
Начин на приготвяне
• Патладжана се нарязва на кубчета, чушките на ивици, кримид лука на полумесеци, доматите на кубчета
• В дълбок тиган се загрява зехтина и се добавя лука, разбърква се до златисто и се добавят нарязаните скилидки чесън
• След това патладжаните, чушките и след няколко минути доматите
• Ястието ври на тих огън, става почти без сок
• Поднася се с пържено яйце на очи
В Испания, в Ла Манча не съм стигала и не съм яла това ястие, затова прилагам и снимка от сайта http://www.eyeonspain.com/, която ми бе ориентир какво трябва да се получи като външен вид