Последни Рецепти
Последни Статии

Пита Коледен венец

Добавено в Наши гости, Хляб, питки

Добави към моето меню

Пита Коледен венец
Рецепта споделена от Ралица Маринова

pita Koleden venec

Продукти
4 яйца
1 кубче мая (40 г)
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
400 мл прясно мляко,
100 г краве масло,
брашно около един килограм за меко тесто
200 г сирене
200 г кашкавал

Начин на приготвяне
• В млякото разтваряме маята и захарта и оставяме 15 мин. да шупне на топло
• Добавяме разбитите яйца като отделяме един жълтък за намазване, половината краве масло, брашното и солта и омесваме меко тесто.
• Разделяме тестото на две топки, оставяме да втаса за половин час
• Всяка топка разточваме на правоъгълна кора с дебелина около 5 мм.
• Намазваме кората с масло, поръсваме с половината сирене и кашкавал, навиваме на руло.
• Нарязваме рулото на 12 парчета, но не до края, всяко парче притискаме с тънка точилка
• Оставяме да втаса докато си удвои обема
• Мажем с жълтък и печем на 180 градуса.
• Повтаряме същото и с другата кора. От тестото се правят две питки.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории