Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнени сухи чушки с боб

Добавено в Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Търси се
изпитана рецепта за сухи чушки, пълнени с боб.

Това бе въпрос зададен на Facebook страницата И като резултат тази публикация

Пълнени сухи чушки с боб
Рецепта споделена от Velemira Petkova Ivanova
Рецепта,която съм приготвяла за много голяма група от хора и винаги си облизват пръстите.
Не готвя с точни мерки, а на око. С боба се процедира стандартно: накисва се, отмива се и се вари (аз даже 2 пъти му сменям водата), но да не се преварява.
След което се запържват 3-4 големи глави лук (може и повече), добавя се една лъжица брашно, запържва са за 1-2 минути, добавя се червен пипер, който също може да запържите леко,отцедения боб, сол, джоджен, а може и малко девесил.
Чушките се накисват за няколко минути в хладка вода, за да поомекнат,почистват се от семената (ако има такива) и се пълнят, но не прекалено много. За да затворите краищата може да ги завиете навътре,както и да ги запушите с брашно (аз предпочитам завиването).
Заливат се с 1 чаша вода с малко сол и се пекат докато останат на мазнина.

Пълнени сухи чушки с боб
Рецепта споделена от Ралица Маринова
Сварява се половин килограм боб,изцежда се от водата,запържват се в 50 мл. олио 3 стръка праз нарязани на ситно,добавя се една супена лъжица червен пипер,маха се от котлона,добавят се сол и джоджен на вкус и сварения боб и хубаво се обърква. Накисват се чушките да набъбнат за около половин час и се пълнят със сместа,нареждат се в намазана с олио тавичка и се пекат за около 30 мин. на 180 градуса като се внимава да не прегорят,стават много вкусни.

shushki bob

И вариант на пълнени сухи чушки с нахут
Предложен от Ваня Учикова
Стават много всусни ,ако вместо фасул се напълнят с нахут-аз използвам готов от консерва става по лесно просто спестявам варенето.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории