Пита със сирене в хлебопекарна
Добави към моето меню
Пита със сирене в хлебопекарна
Рецепта споделена от Petq RA
Тъкмо излиза от фурната
Продукти
За тестото
700 г брашно тип 650
4 с.л олио,
1 ч.ч прясно мляко,
суха мая ( мята беше френска 11 г)
1 ч.л. захар,
1 ч.л сол.
За плънката
50 г краве масло
200 г сирене
Начин на приготвяне
• Меси се в хлебопекарна на програмата за тесто.
• Готовото, втасало тесто се разточва на кръг с дебелина 2-3 см.
• Режи се на триъгълници.
• Те се намазват с разтопено масло, наръсват се с натрошено сирене и се завиват на кифлички.
• След като втаса отново се намазва с масло и разбит жълтък, и се пече в загрята фурна на 200 градуса.