Плетена пита с течен шоколад
Добави към моето меню
Плетена пита с течен шоколад
Продукти
3 яйца
100 мл прясно мляко
150 мл хладка вода
100 г масло
100 г захар
1кубче мая (42 г)
Около 1 кг брашно
Течен шоколад, 200 г
Орехи, 100 г
1.ч.л. сол
Начин на приготвяне
• С яйцата, водата, млякото, маята, захарта и брашното се омесва тестото. След като то е готово, се добавя маслото и месенето продължава до напълното поглъщане на маслото.
• Оформят се 3 топки, които се разточват на кръг. Кръговете се мажат с шоколад и се слагат едни върху други.
• Отгоре, точно по средата, слагаме чаша и се разрязват 8 триъгълника, всеки триъгълник на 3 реснички, които се сплитат.
• След втасване, питата се намазва с жълтък, а по средата я поръсваме с орехи и захар.
• Пече се на 180гр в студена фурна, на първо ребро, 45-50мин.
Още много красиви рецепти за пити може да видите на страницата Питки и погачи в кухнята на Миряна Мър