Последни Рецепти
Последни Статии

Тутманика на Донка

Добавено в Наши гости, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Тутманика на Донка
Рецепта споделена от Donka Arnaudova

tutmanik donka

Продукти
500 г брашно
1 ч.л. сол
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
½ кубче мая (20 г)
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. захар
За заливката
100 г краве масло
50 мл олио
3 яйца
250 г сирене

tutmanik donka 1
Начин на приготвяне
• Маята се слага да шупне с 1 ч.л. захар и 3-4 с.л. брашно и топлото мляко
• Брашното се пресява. Прави се кладенче и се слага шупналата мая. Замесва се меко тесто и се оставя да отпочине за 30 мин загънато с мека кърпа
• Разделяме тестото на три части
• Разтапяме кравето масло и смесваме с олио
• Разбиваме яйцата и добавяме към тях натрошеното сирене
• Разточваме първата част от тестото, намазваме с масло и поръсваме с част от сместа от яйца и сирене
• Слагаме отгоре втората част от тестото, разточена, мажем с масло и поръсваме смес яйца и сирене
• Слагаме и последния лист тесто, намазваме с масло и слагаме останалата част от сместа от яйца и сирене
• Навиваме на руло. Нарязваме на парчета с дебелина 2 см и редим в тава с отрязаната част нагоре
• Оставаме тутманика за около 30 мин на топло да втаса.
• Печем на средна фурна на 200 градуса до готовност

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории