Шоколадови палачинки
Добави към моето меню
Шоколадови палачинки
рецепта за вкусни палачинки – разменяме ролите плачинките този път няма да поднесем с шоколад, а ще ги направим шоколадови и ще ги поднесем със сладолед и много плодове
2 яйца
250 мл прясно мляко
1 ч. ч. брашно
4 с.л. какао
2 с.л. захар
1 с.л. олио за намазване на тефлонов тиган
* Яйцата се разбиват заедно със захарта. За приготвянето на тесто на палчинки не използвам миксер, а тел за разбиване;
* Към разбитите яйца се прибавя постепенно прясното мляко и пресятото с какао брашно;
* Разбърква се и от гъстата като боза смес се приготвят палачинки;
* В загретия тефлонов тиган се капват по 2-3 капки олио и се изпичат палачинки, като се обръщат от двете страни.
Поднасят се със сладолед, нарязани на ситно плодове по избор, могат да се използват пюрирани плодове от компот – кайсии, праскови. Или да се приговти специален пълнеж. Всяка палачинка да се напълни с плодова плънка и да се поднесат навити на руло, посипани с настъргана лимонова кора или смлени орехови ядки.